Sep 14, 2013, 1:56 PM

И пак е есен 

  Poetry
592 0 4

Сиви облаци и дъжд

ми поднесе сутринта,

тя разказа ми за битка,

водила се през нощта.

Как се скарали сезоните,

всеки искал да владее,

но решила есента -

с малко хитрост да успее.

Другите докато спорили,

тя се скрила сред листата,

хвърлила прашец вълшебен

и сменила им боята.

Вятър пуснала да вее -

разярено той пристигнал,

откъдето и да минел -

само прах и пепел вдигнал.

А сезоните заспали

и едва на сутринта,

за измамата разбрали -

победила есента.

© Теодора Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??