May 23, 2024, 9:30 AM

И рицарят помолил за любов 

  Poetry
250 8 28

С плам в сърцето се решил да пита

достоен рицар своя крал.

Застанал смело пред свирепа свита.

Принцесата поискал, за това живял.

 

— За любовта аз всичко ще заложа.

Живот без обич – как да понесеш.

 — Любов ни дай, о мили Боже!

За лешояда без любов сме леш.

 

На любовта корона ѝ отива.

Сърце без обич просто е гранит.

Без нежност някак ни е криво

и без любов животът ни е бит.

© Люси Атанасова All rights reserved.

The work is a contestant:

Буриме »

6 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??