Jun 25, 2022, 7:23 PM

И се чувствам желана и жива 

  Poetry » Landscape
234 4 8

 С неочаквана котешка ласка,
мъркащ залез отърка се в мен
и с ноктенца в небето издраска
влюбен уж стих с отенък червен.

 

Пламна в пурпурно мигом Балкана,
промърмори ревниво: —"Я стой!"–
тъжен вятър и пътя си хвана,
прихнах тихичко. Още е мой!

 

Този залез по котешки мърка,
но нетраен е, колкото дим.
Месец тъничък гледа объркан,
че довчера бе моят любим.

 

И се чувствам желана и жива,
с меки лапки присламчва се стих...
А душата от обич прелива,
по сълзица на всеки дарих.

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??