Днес е ден за почистване. Браво!...
Ще изчистим природата родна
във любимата наша държава
в дело общо и тъй благородно!...
Ще работим с желание всички –
млади, старци и малките внуци...
Във ръцете с чували, с торбички,
ще се справим със всички боклуци.
Но си мисля дали не е редно,
призив друг след това да подемем –
всичко лошо във нас, всичко вредно,
като смет - на акорд да го вземем?
Да почистим душите основно,
да се справим със всяка зараза,
що живота ни трови редовно –
алчност, завист и злоба, омраза...
В ден единствен туй няма да стане.
Няма как, пък и не е логично!...
Трябва само веднъж да се хванем!
Знам!...Звучи ви за днес утопично!...
© Роберт All rights reserved.
Добре дошла отново на страничката ми!...