Dec 30, 2006, 12:43 AM

И този е поет 

  Poetry
475 0 7
И ТОЗИ Е ПОЕТ

На Г.Кр.

В кафенето
седна на бара,
на щъркела...
И запалил
цигара,
поръча си с
доза каприз
джин с тоник
...и лимон или
накратко казано
Джин Фисс...
Щом поръчката
барманката изпълни,
той водната чаша
с джина допълни.
И така на няколко
чашки приложи
неуморно подобни
фокуси “сложни”...

...и щеше от щъркела
да се изхлузи
този поет и бохем.
Тогава го приближих
и заговорих му за музи.
Барманката отзад:
- Не още, не съвсем...
искаше още
да се накваси,
каква гад!

После!
Лицето му в миг засия.
Заслужих си даже
прегръдка ...на бара.
А чашата с джин
изтрещя...
И оная...
зад бара
се скара.
Поет бил! И то какъв!
А аз!
...ставам
за стръв!



Погледнах,
че сте отворили
водката,
после и уиски,
хайде сега и фисс...

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??