Oct 12, 2022, 9:59 AM

И удиви се Бог! 

  Poetry » Other
172 3 2

На Господ май му доскуча

и щракна с пръсти – раз и два,

и светна, нещо изфуча,

и ... роза с кактуса събра.

 

И резултатите – отлични –

флорариумът бе готов,

партньорите са нетипични –

светът за двамата бе нов.

 

Не бе той грозен, нито звяр,

но държанието – прямо,

той беше рядък еземпляр

и сърцето му – голямо.

 

Тя от страх бе премаляла,

но бе добър и  го разбра,

и от обич засияла –

тя просто ... просто разцъфтя.

 

Животът им не им бе враг,

макар и някога суров,

те като в приказките пак

живяха дълго във Любов.

 

И даже Бог се удиви:

- Ето, тука се получи!

Но всъщност и се натъжи,

че със хората не случи.

 

© toti All rights reserved.

  279 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??