Mar 3, 2024, 12:28 AM

И умирам… 

  Poetry » Love
141 2 4

 

Погледите ни щом открият се

след търсене отново и отново.

Да ти открадна целувка желая,

и в нея умът си бавно да изгубя.

 

Кой от двамата ли ще се осмели,

аз ли първа днес ще те целуна?

Или ти ще ме издебнеш в ъгъла,

и къде, има ли някакво значение?

 

Да те обичам бавно, как копнея? –

Времето дори не ни пришпорва,

способно е себе си само да спре,

щом аз и ти притихнем в обятията си.

 

Защо да бързаме щом се обичаме?

Животът е пътуване в обожание,

и нека миг след миг се насладим,

да те обичам бавно, как мечтая?

 

И ако умра, ако умра в този миг,

нека бъде от любов, от нея само!

И ако умра, ако умра в този миг,

двама бавен огън да сме аз и ти!

 

И нека, нека в този огън да остана,

и паметта си с тебе да изпълня…

И ако умра, ако умра в този миг,

с очите ти и Луната ще се наситя.

 

И умирам, умирам да изживея с теб

всеки миг, който ми е останал, така

сякаш е последен и един единствен,

и на Бог се моля с вечността да го слее…
 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечни благодарности!
  • Браво!
  • Благодаря от сърце!
  • Когато има любов, няма значение кой пръв е целунал. Това остава на заден план и понякога даже е незабележимо. Важна е целувката. Важна е любовта.
Random works
: ??:??