Зайченцето бяло
цял ден си играло
в близката горичка
с една короно мишка
А кога се прибрало
гърлото го заболяло
почнало да кашля, киха
и на две се то превило,
че стомахчето го свило
Майка му се паникьосала
хукнала в гората боса тя
да намери д-р Га
да го пита как така
зайчето се разболя
Ти къде така?
Вълчо спря я в ноща
нямаш маска, нямаш каска
глоба дай сега
И Зайкинята горката
всичко дала
и написала в чата:
За да ти е мирна
и главата, и краката
ред пазете в гората.
© Румяна Щерева All rights reserved.