May 24, 2018, 3:00 PM

Иде нощ... 

  Poetry » Landscape
826 3 10

Залезът е запалил небето. 
Върховете на Витоша бдят
над притихнали сънни полета.
Рой звезди към луната летят.

Вятър в унес светулките гони,
нежно сбира ги в трепкаща длан
и закичва смутените клони 
на дъба о скалите опрян.

Иде нощ. И разсънва певците.
С тънки струни цигулки шептят.
Ех, че майсторски свирят щурците
на елите та сладко да спят!

Занемели са пойните птички
в своите мъхести, топли гнезда.
Нека лека нощта е за всички.
Бди над нас виторога луна…

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??