Feb 17, 2012, 11:14 PM

Идейно-схематично философстване 

  Poetry » Other
829 0 10

 

 

какво му се чудиш толкова

много мислене му хвърляш

 

а животът

шарен пъзел

е като лабиринт устроен —

докато се научиш как да го живееш

се оплиташ и объркваш

половината ти време мина

докато стратегия измислиш

още няколко завоя и пресечки

и после край

ще дойде друг да те замести

 

и любовта е странно нещо

най-експлоатираната тема

„навън вали, а тук е суша,

къде се криеш, мила?” —

прилича на изгубен някъде чорап

намерен някак си случайно

когато съвсем забравил си за него

и още на какво напомня

на смръщено челò или усмивка

на скъпо лъскаво списание

с натруфен текст и пъстри снимки

или на стих от бледо листче

на пакет с лютиво-сладки изкушения

(не смей да си на диета, чу ли!)

и наркотик е най-опасен даже

и клише

и стара рана

дори необходимост явна

не стигат думите и времето да я разкажеш

да я споделиш или осмислиш

приятел да ѝ станеш

 

и какво

навярно съм банална

нищо ново не ти казвам

но престани да се вторачваш

и да търсиш смисъл! смисъл! смисъл!

 

ела наблизо

още

още стъпка вляво

прегърни ме

 

оп целунах те

сега разбра ли

какво пропускаш

заради разни схеми и идеи

заради пустото си философстване

 

бъди небрежен

 

:)

 

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??