Безумна съм ! Различна съм!
Такава ме помнете.
С лъжите не свикнах.
Горда съм, да.
Защото съм боец достоен!
Безумна съм ! Хвърлям се в борба и огън!
На никого не приличам
И винаги успявам.
Боря се! Словата в куршуми превръщам.!
Безгранично мразя, обичам.
На кой ли приличам?
Бягах след другите самотна.
Но порасна моята вяра.
Лъжите най-сетне разбрах.
Дълго сърцето си измъчвах.
Изправих се! И всичко аз казах!
Идете си лъжеверци!
До мене нямате място!
В огън горете, както аз горях.
Сковах се от бедност,
а вие трупахте неизмерно богатство.
Вашите думи нищо не струват.
Времена, времена...
Никой от вас мечти и идеали не разбра.
Изпаднали сте в душевна старина.
© Йонка Янкова All rights reserved.