Mar 30, 2021, 8:24 AM

Идва с цветен венец 

  Poetry » For kids
668 0 3

Идва с цветен, пъстър венец

когато подухва леко ветрец

разпилява руси, златни коси

утрото жадно в потокът се скри

 

Прилича на фея, от приказен сън

когато погледнеш гората навън

има си рокля от зелени листа

и диадема от нежни цветя

 

Полето рисува във всички бои

по детски е чиста, по детски искри

очите й сини обхващат простора

когато децата играят на двора

 

Това е царицата пролет дошла

отново похлопва на нашата врата

и днес за нея отваряш сърце

с магията стопля тя всяко дете.

© Деница Петрова All rights reserved.

The work is a contestant:

Горска пролет »

16 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??