Dec 19, 2020, 10:25 PM

Игнажденски дом за Любовта 

  Poetry » Love
454 0 2

Ще прекрача твоята врата

точно на Игнажден

и в дома ти ще се завъртя

като коминочистач във сажди.

 

Пустият късмет да дойде

с мойте мисли и въпроси.

Да си кажеш: - Е пък хайде.

Берекет от Бога си изпросих.

 

Като хляб и сол ще дойда,

къщата ти да е пълна.

Все за някаква файда

нова радост да покълне.

 

Надежда нова ще засея

в топлината на сърцето,

че да бъдеш пак до нея,

скришом, тайно зад пердето.

 

За да се любуваш вечно

на портрети от „Стените“,

там където всичко свети

и не свършват, а започват дните.

 

В ранно утро аз ще вляза.

В ранно утро по Игнажден.

Кой ли някога ми каза:

- Тя за тебе дом изгражда.

 

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??