Ако Любовта залязва със здрача
и слага край на всичките мечти,
ще се намерири ли в света все някой,
дето моя зов да приюти?...
Ако скоча в пропастта бездънна,
за да сложа край на мойта самота,
ще дойдеш ли при мен или посърнал,
ще тънеш в свойта вечна празнота?...
Ще любиш ли душа, която люби
и възхвалява всичко в тебе
или отново, пак в света загубен
ще кажеш: "Дай ми време!"?...
© Петя Боянова All rights reserved.