Jul 14, 2020, 10:55 AM

Илюзия за свобода 

  Poetry » Love, Phylosophy
624 3 3

Каква любов? Не ще и дума. 

Дилеми. Липси. Страхове. 

Единствено накрая струва - 

болящи спомени за теб. 

Защо ми е да бъда болен 

от блян по тебе денонощен? 

В окови съм, а уж свободен. 

В илюзиите вярващ още... 

Тъй, както просякът загубил гордост

да проси малко хляб,

събужда чувството любовно,

а влюбеният просто... глад... 

И аз така - защо, незнайно 

наивно чакам да се случиш?... 

Клишето "нищо, че не е случайно" 

е стар урок, но ненаучен... 

 

Стихопат.

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??