Jan 9, 2022, 9:11 PM  

Има 

  Poetry
460 1 4

Има бракове, които съществуват по навик.

Има бракове, които съществуват просто от сляп инат.

Има бракове, които съществуват заради децата.

Има такива, в които от самото начало не върви.

Има такива, в които на всеки вече му е писнало, и никак даже не иска да върви.

Има бракове в които всичко е добре, и изведнъж разбираш че си се изговорил

И вече няма какво да си кажете.

Има бракове тъжни в които никой не се смее на нечии шеги.

 

Има бракове изкуствени - такива с изкуствените усмивки за сватбения албум.

Има и бракове естествени.

Такива, в които хората си остават същите, и даже по-добри.

Има бракове спокойни.

Твърде спокойни.

Има бракове, в които ключовите за вкъщи изведнъж ти стават чужди.

Има бракове в които чупиш чаши на земята.

Има бракове с усещането на сълзи.

Има бракове, в които се извиняваш и такива, в които никога няма да го направиш.

Има бракове просто добри.

 

А има и такива на силни обезболяващи и изкуствено дишане.

Има бракове, в които мълчанието е като магия

И други, в които тишината те смачква и сякаш умираш.

Има бракове, в които всичко се дели и се разпада.

До последно.

И стигаш до делението на атома.

А после до взрив.

Има бракове, в които даваш всичко

И когато заболи знаеш, че си струва.

Има бракове всякакви.

А има и любов понякога.

Въпреки.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Има бракове, в които мълчанието е като магия
    И други, в които тишината те смачква и сякаш умираш

    Хареса ми, Светослав.
  • Ако замениш на всички места думата "бракове" с "дни" и вместо думата "любов" напишеш "бракове" се получава по-оптимистичния вариант. Твоят ми хареса.
  • Стана ми интересно, макар че моите представи за поезия са други. И все пак, предизвика интереса ми, явно има защо!😄
  • Харесах... може би, защото се намерих в последните редове...
    ... и знам, че има толкова много хора, които ще се намерят в другите редове, а не бих искала...
Random works
: ??:??