Oct 26, 2017, 12:17 AM

Има думи... 

  Poetry » Other
685 2 4

Има думи ненужни,

но и безвредни.

Има думи успяващи

да запълнят и бездна.

 

Има думи във клетка,

а други – свободно живеят.

Има думи, които когато ги

чуем – сърцата ни пеят.

 

Има думи, които ни топлят.

Други – три месеца зима.

Има думи – рапсодия,

а също думи пародия има.

 

Има думи, поставящи граници

и такива стопяващи разстояния.

Има думи съкровища

има и като... подаяния.

 

Има думи без смелост,

все неизречени,

оставащи, като вкаменелост…

а също такива – на забрава обречени.

 

Има думи опияняващи, като божоле,

Има думи, които чупят криле.

Има думи – многотиражни.

Има думи… а твоите за мене са важни.

© Ирен All rights reserved.

Произведението е включено в:
  907 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, да думичките, които ми оставехте под стихотворението.
  • Хареса ми, най-важните думи са тези на човека най-близо до нас! Поздравления!
  • Три думи: Вярно, добре казано!
  • Има думи за радост-балсам за рани!
    Има и,не съвсем подбрани...
    Има слова със обич,тихи,всеотдайни!
    Поздрави за написаното от теб, Ирен!
Random works
: ??:??