Jun 16, 2016, 10:55 PM  

Има ли надежда ... 

  Poetry » Other
289 1 2

Има ли надежда домашно куче,
толкова пъти изхвърляно.
Забравяно, изтривали в него обувките си
да се завърне отново.

 

Има ли надежда това побесняло куче,
ръка да го погали.
Когато прелива от безчувственост,
до циничност?

 

Има ли надежда то да даде,
от себе си всичко.
Това, което е било готово да даде
може би и повече?

 

Има..., Господ е оставил надеждата
за такива като нас.
Да се въртим до побъркване на земята,
без да ни се завие свят.

© Станислав Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??