Nov 13, 2014, 12:01 AM

Има я! 

  Poetry » Love
410 0 1

За моята душа търсеше ключ.

А тя е кофар, покрит с паяжини,

от Времето турен докрай на "заключ",

тежък, кован, ненужен, старинен...

 

Разбираше тежестта на изминалите години.

Не буташе прашните катове спомени.

Не вярваше, че Надеждата е нейде заминала.

Не искаше кристалните чаши да помнят...

 

Тежко се диша. Буря гърми.

Черен и в огън блести небосводът.

Светкавици палят твойте очи.

Страх ме е да съм гръмоотвода...

 

Забрави, че светът е голям и жесток!

Забрави за всичко някога било!

Цъфти! И нека Обичта като ток

да стопли и моите изстинали жили...

 

Нека тече Жива вода!

Нека клокочат неземните сили!

Щом се усмихваш, значи е "Да!".

Значи, че двама сме се открили...

 

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Нека тече жива вода!
    Нека клокочат неземните сили!
    Щом се усмихваш, значи е "Да".
    Значи, че двамата сме се открили..."
    След изпитание, след бури и светкавици по-скъпа и желана става любовта .Пожелавам ти го, Краси!А на творбата ти - най-висока оценка!
Random works
: ??:??