Имам си насън близначка
Наяве съм спокойна, весела, щастлива,
безгрижна като че ли... закачлива...
Насън близначката ме отрезвява -
мъдрувам често... (не за слава!)
Разбираме се двете, но и спорим,
до късни доби си говорим ли, говорим...
Различията наши - истини заплитат,
издигат ни до нови хоризонти.
Тогава Господ чува нашата молитва.
Готова съм за изпитанията нови.
Настъпва утрото. Пак съм сама.
И хуквам през забързания ден...
Близначката ще спи до вечерта...
(измислила ще е предизвикателства към мен!)
© Павлина Петрова All rights reserved.
Да разбереш себе си
ако никога не разбереш себе си,
значи не си бил достатъчно интелигентен,
или интересен.
ако разбереш себе си отчасти,
ставате двама в едно тяло
и си правите компания.
ако разбереш себе си напълно,
вече знаеш и сам
какво е самозалъгване.