Apr 6, 2012, 12:56 PM

Имаш ли кураж? 

  Poetry
1631 0 5

ИМАШ ЛИ КУРАЖ?


Животът ми е пареща пустиня,
всеки оазис в нея е мираж,
но ако тебе някъде те има,
при мен да дойдеш имаш ли кураж?

Ако преди във нас да е родена,
е невъзможна нашата любов,
ще искаш ли да бягаш ти от мене,
или за тази обич си готов?

Ако аз бях на края на света,
ти щеше ли да чакаш да се върна,
или ще прекосиш тази земя
само и само за да те прегърна?

Сърцето ми ако тупти различно,
ще бие ли и твоето така,
ще имаш ли кураж да ме обичаш,
ако обречени сме в любовта?

Ако съм грешка аз непоправима,
дали ще искаш с мене да сгрешиш,
и болката във мен неутешима
ще можеш ли с любов да изцериш?

Ще имаш ли куража да нахлуеш
във моя свят след дългото си скитане,
ще бъдеш ли готов от мен да чуеш
това, което в погледа ми скрито е?

И ако отрекат се някой ден
от мене всички мои близки хора,
кажи ми, ще останеш ли до мен,
ще бъдеш ли ти моята опора?

... Животът ми е пареща пустиня.
И чакам теб... дано не си мираж!
Аз вярвам, че любов все още има,
но ти за нея имаш ли кураж?

Павлина Соколова


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??