Jan 7, 2007, 1:09 PM

Имен ден 

  Poetry
1883 1 10

Нескъ имъм имин ден.

Нал` сам Ваньо яз роден.

Имиту ми йе страхотну

и сред ората йе модну.

 

У силото сме питимъ,

Ваньофци що носим име.

Гордус първа сме си ние,

еле почним ли дъ пиим.

 

Туй ръкиа пу кило,

посли руйното вино

и накрая зъ къпак

с биръ мокрими мустак.

 

Ваньоф ден вилик йе ден,

зъ гуляй упредилен.

Зъ жините ни йе ясну

и ни ни мърморат бясну.

 

Айде стигъ със тува,

чи мъ чака тук суфра.

Заран шом кът изтризнея,

могъ и дъ ви пупея.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??