Как неусетно нижат се годините?!
Затрупват ни със белите си преспи,
превръщат се в настръхнали лавини,
готови да се сринат като в бездна!
Екстериорно всички сме подвластни
на писаните в книгите закони,
а ежедневно крием се зад маски
и цветовете на хамелеони!
Да обновим интериора на душите си –
в дома на светлите идеи да живеем,
за да припламват чувства неприкрити:
душите ни така ще оцелеят!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.