Dec 22, 2014, 1:32 PM  

Исках да е нещо красиво - затова откъснах петуния; стана нещо тъжно - затова тя увяхна... 

  Poetry » Love
432 0 0

От мен се страхуват всички петунии –
днес откъснах главите на две!
С куршуми от токче асфалтени улици
смъртно дупча - проплака паве!
По чуждите мисли бездарно пързалям се...
... да почистя със дрехи за друга.
Хербарий душевен и чувства търкалят се
... окол пръст, за халка на съпруга.
...

На бюрото презряно цветче на петуния
губи светлия цвят на очите си.
Зад ухото цветчета от пяна сапунена
мият всичкия цвят от мечтите ми.
С пръсти болно завъртам я тази петуния
в траурен танц на разкъсана рокля -
изгорена по края - до начало опърлена
от дъха светлина, която я стопля.
...

Капки ръжда всеки улей на устните
изгризват от думи неказани.
Капки кръв са били едно време, пустите -
мемоар на сълзи недодялани.
Капки роса са били още по-преди -
в тротоара целувки размазали.
Без капки, с безсочните устни следи
по петуниев труп съм оставила...

Таня Дачева

 

© Таня Дачева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??