Jun 4, 2008, 9:48 PM

Искам да подишам... 

  Poetry
845 0 1

  

 

 

                                                     на Петя

 

Простете ми...

искам само да "подишам".

Защото разсъблечена съм

до безнадежност.

Като струна гола съм - метална,

дъха изпявам към комина,

където е отворът на небето.

Разковничето всъщност ми е блюдо,

смехът ми - скрит на рибите в устите,

а искам все да се разлиствам,

да не съм вградена в сянка.

До скъсване въжетата са се разнищили,

полюшвайки ме към платната,

кремирана, но да мога да извикам

с гласа на вятара в корабната свирка.

Но сега съм тук

и в кръвта ми е попило

моето приличие

прецедено през смокинови очи.

Миражите болят ме

в стихоплетство... стихвам,

защото с ум красив

в юмручето на дъщеря ми

узрява СВЯТ,

където голотата ще е начин на обичане

и аз ще се усмихна,

покълнала чрез дишане във чисто!!!

 

© Женина Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • където голотата ще е начин на обичане
    и аз ще се усмихна,
    покълнала чрез дишане във чисто!!!

    стана ми светло и чисто...чудесно Възраждане...!
    с обич, мила Женина...децата...там е истината...
Random works
: ??:??