Apr 25, 2010, 7:54 PM

Искам да те помня все така! 

  Poetry » Phylosophy
1455 0 4

Вдъхновено от стихотворението на Димчо Дебелянов  :)

 

Аз искам да те помня все така -

момче щастливо, усмихнато, шестнайсетгодишно!

Не искам да мисля какъв си сега,

в спомените ми ще живее всичко предишно!

 

Искам да помня как си ме обичал,

да забравя как сега омраза те гори.

Искам да помня как след мен си тичал,

а не, че в последно време не спря да ме кориш!

 

Ти тръгваш сега по своя път,

сам ще носиш отреденото си бреме,

но отдели в душата си малък кът,

да съхраниш отминалото наше време!

 

Аз искам да ме помниш каквато бях тогава -

влюбена, усмихната и мила.

Не искам в спомените ти да бъда  такава -

ревнива тъжна и унила.

 

Искам в спомена да пазиш как обичах -

страстно, истински, почти горях.

Искам да се сещаш, че в теб се вричах,

а не, че напоследък за другия копнях!

 

Помниш ли как щастливи бяха сърцата?

Сега стана  време да се разделим...

Все пак едно в друго влюбиха се децата,

а вече сме големи - това не може да го променим!

© Т.Т. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • или, както е казал впоследствие един не по-малко талантлив от Дебелянов поет:

    "Аз искам да те помпам все така - бездомна, безнадеждна и унила"
  • Помниш ли как щастливи бяха сърцата?
    Сега стана време да се разделим...
    Все пак едно в друго влюбиха се децата,
    а вече сме големи - това не може да го променим!

    Детската обич е най - искрена и чиста. След това нещата стават много по - сложни.
    Харесах, поздрави!
  • Много ми хареса
Random works
: ??:??