Feb 24, 2011, 10:00 AM

Искам да видя! 

  Poetry » Love
707 0 3

Искам да видя!

(по Виктор Курсаков Тамбовский)

Видях и бурята, и кораба в морето.
Видях дъжда в очите на мъжа.
Видях Раздялата. Няма го детето.
И Джейни мярнах пак сама в ръжта...

Видях в съня си цъфнали поляни.
Видях градина, ябълка, ламя.
Видях и Принц до просяк да застане.
Видях да ражда ялова земя.

А после с тебе заедно видях
вълшебната и тайната Вселена.
Аз просто дишах... просто с теб Живях...
Ти бе звезда... Изида-та за мене...

Ти знаеш, мила, нищичко не искам,
но вече не деля наполовина
сърцето си... От обич му е писнало...
Не съм виновен... Цвете си невинно...

Видях как всеки има свой канон
и своя кръв, и своите очи...
В девета глуха нашият вагон
забравил е за Пътя... и горчи...

И ако някога се срещнем пак познати
и споделим Мига си на кафе,
да видя искам как цъфти земята
в очите на усмихнато дете...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.

  • "Видях как всеки има свой канон
    и своя кръв, и своите очи...
    В девета глуха нашият вагон
    забравил е за Пътя... и горчи"
    ...............................................
    Докосващ сърцето стих, посветен на любовта и още нещо...
    Много ми хареса! ПОЗДРАВИ!
  • Финалът е невероятно силен. И аз искам същото!
  • "...да видя искам как цъфти земята
    в очите на усмихнато дете..."
    Въздействащо и силно!Поздрав!
Random works
: ??:??