Jan 11, 2022, 1:26 PM

Искам сам 

  Poetry
223 0 0


Кой нарушава съня на щурците?
Цяла нощ свирят. Не им ли се спи?
Колко заряд си имат звездите
и кой ги зарежда всички звезди?

Вятър когато в прозорците блъска,
няма ли болка? Кой спира яда?
Кой регулира дъжда като пръска?
Птиците, вечер защо не летят?

Кой буди рибата, ако петлите
пеят на сушата в ранни зори?
Колко дървета имат горите?
Вятърът в тях ли, винаги спи?

Слънцето, що пресушава реките?
В локвите има ли нещо от Нил?
Кой провокира в главата, мечтите?
Кой във цветя, аромата е скрил?

Отговор търся на много въпроси,
но ще намеря ли всички - не знам.
Няма да моля и няма да прося.
Искам до края да стигна. Но сам!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??