Dec 7, 2007, 9:50 AM

Искаш ли да видиш как изглеждам като плача? 

  Poetry
779 0 17

Искаш ли да видиш как изглеждам като плача?

Гримът остава по мократа възглавница...

Очите сякаш на слепец са - празни, болни, зачервени...

От много желаещи да видят плача ми уморени...

Онези светкавици в тях като съм щастлива

и перления блясък, когато съм влюбена - няма ги.

Наместо тях - мъгли от тъжни мисли,

сломени мечти и напразни илюзии...

Не можеш да се видиш в тях дори ти!

Когато плачат, моите очи

са единствено себе си, посланици на сърцето ми.

Когато плача, сълзите се стичат кротко и безмълвно

или задавят думите ми, обливат ги като реки...

И спасителни пояси са отново нечии лъжи,

че "всичко ще се оправи".

В този свят, където можеш да вярваш само на себе си,

моите наивни очи раждат само сълзи...

А отвън се ронят жълто-кафяви листа, плачът на есента...

Паля свещ и горещо се моля на Бога -  

нека се преродя в сезон, нека бъда есен!

Вечната, красивата тъга!

За да разбереш как изглеждам като плача...

Защото аз пред теб - никога, нито сълза!

© Таня Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??