ЗА ПЕПЕРУДИТЕ
Засякохме се с теб случайно,
години минали се, много път е извървян,
оказа се човешкото във тебе трайно,
и страха от срещата неоправдан.
И ходим, и говорим, и не спим,
и тънчим вечните въпроси.
ПОЖАР! И двамата така горим
и спора даже всеки проси.
И хората поглеждат ни озадачени,
загледани във тъпия си ден,
и сигурна съм че са наранени,
защото чувстват само вятъра студен.
И бум, бам, бум, минаваме край тях
и всичко покрай нас и тях блести,
усещат непознато чувство - грях,
защото знаят, че подминем ли ги, пламъка ще изгори.
А тази непозната за света искра,
я носиш, без дори да забележиш,
всичко правиш като на игра
и знаеш, че не можеш да сгрешиш.
И пускаш лафче, смееш се, танцуваш,
не те интересува заобикалящата те среда,
тая мръсна, долна злоба не познаваш
и хич не ти и дреме от света.
А сега си мисля, какво ли ще си кажеш
„Егати, тая май не е добре!”,
но както, сигурна съм, вече знаеш,
че аз просто ти говоря от сърце.
© Бистра All rights reserved.