Oct 3, 2014, 2:08 PM

Историята изначална 

  Poetry » Phylosophy
363 0 2

Тече в руслото си река,
тече и час по час въздиша.
С една невидима ръка
история в скалите пише.

Писмото вятърът разбра,
развихри се и в буки писна.
Слетя и в черната бразда
той странното писмо дописа.

По тях природата чета
и мъча се да я опиша,
а Бог я слага под черта,
невиждана ни праща киша.

И заличава белег, път
към миналото епохално.
Но от пръстта пониква стрък
и всичко почва отначало.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??