Из Досието на Истината
(малко сюрреалистично)
Истината лудо люби се с Живота.
Нахалният, изменчив похотливец,
понякога прегръщаше я страстно,
но после скри дори и обичта си.
Истината - вечната жена,
с Измислицата се сроди потайно.
Разказа ù забравени неща.
В съня ни закодира вечността си,
някъде, в небивали пространства.
В просъницата праща ни Надежда,
а с бедността ни учи в постоянство.
И ако Бог - любов е - Истината е съдба.
Навсякъде е. Скитница самотна:
С Човека - факeл, в сълзите на сърна,
с безмълвната любов, в крещящата мечта.
В плача е тя и със смеха или е при Смъртта...
Къде ли е - загадъчната тръпка на Живота???
Отдел "Откровения"
агент № (не се чете)
псивдоним: Wali
© Виолета Томова All rights reserved.