ИЗБОР
И доброто, и злото са в теб –
ти решаваш кое да отглеждаш.
Ти избираш да тъпчеш свиреп
или вред да засаждаш надежда,
да си с грубите мил и вежлив
или всички и всичко да съдиш,
да си винаги тъй търпелив
или все недоволен да бъдеш,
да обичаш, без нищо да щеш,
или всички и всичко да мразиш,
да си светеща в тъмното свещ
или в мрак като сянка да лазиш,
да прощаваш с усмивка навред
или мъст да наливаш в душа си,
да раздаваш без жал, без отчет
или само да трупаш запаси,
да си чист сред развратен вертеп
или грях да е твоя одежда???...
И доброто, и злото са в теб –
ти решаваш кое да отглеждаш!
28.10.2022, 23:53, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.