Jun 7, 2015, 11:11 PM

Избор 

  Poetry
385 0 5

Избор

 

Получи покана в дворец да гостуваш.

Реши да приемеш.

Приятно ти беше дори.

Изостави малката къща.

Защо да тъгуваш

за някакви чужди, далечни мечти...?

Прибори сребърни.

От фалшив кристал полюлей,

легла с балдахин,

обяд сервира лакей...

Разходка из парка.

Принцът сияе щастлив.

Колко още има да видиш

от богатствата на двореца красив...

Любовта на грациозните лебеди

беше прекрасна, нали?

На брега с часове би стояла,

дори леден дъжд да вали.

Те си имаха своето място.

Езерото бе техния дом.

Ти къде си в тази идилия?

Сама избери: любов или трон!

Аз те чакам в къщата малка.

Може би ще пристигнеш в зори...

Няма лакеи. Аз ще сервирам.

И полюлеят е с крушка една...

Ще закусим. Ще поседнем за малко.

На леглото без балдахин.

Ти ще помечтаеш за белите лебеди,

а аз ще си мисля, че за теб съм един...

 

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Знам, знам...
    Човекът прави къщата. Но зависи колко е богат.
    Без пари се строят пясъчни замъци.
  • Благодаря, Руми!
    Ние винаги имаме право на избор.
  • Ако трябваше аз да избирам, бих предпочела малката къща и човек, който да ме обича заради това, което съм...
    Прекрасно е, Ник! Сърдечен поздрав!
  • Благодаря ви! Радвам се, че ви е допаднало!
  • В унисон с идеала на великия Джек /Лондон/. Хареса ми Ник!
    Поздрав!
Random works
: ??:??