May 18, 2013, 4:17 PM

Избор между оцет и мед, ни Левски завеща 

  Poetry » Civilian
1180 1 2

Избор между оцет и мед, ни Левски завеща

________________________________

 

Кому се молите? Бог е зает!
Сами ще да си помогнем,
че чума иде кат' завет.
Да се събудим, преди да изнемогнем!

 

Огънят да ни подхрани.
Дъждът да ни прочисти.
Да излекуваме душевни рани,
в очи да бъдем честни!

 

Думи трябват, а не дела!
Истината наяве да излезе.
На акта да даде крила,
та лъжовно време да залезе.

 

На луната стъпихме,
как да сме земляни,
с лека ръка забравихме,
от дреболии измамени.

 

Огън да пламне в сърцата наши,
не сама искра!
Порой да измие очите наши,
не сутрешна роса!

 

Днес и думи трябват, и дела!

© Лазар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??