Jun 23, 2015, 11:20 PM

Изборите идат 

  Poetry » Civilian
326 0 2

Как зачука тука попа*

толкова напреде?

Да не мога да закотвя

върху гредореда

знамето ни с китка есен

в покрива завършен,

с лозунг „Долу кмет замесен

в далавери мръсни.”

Изборите наближават,

гласове купуват –

партии пари раздават,

селяните псуват

кмета, че си купил Хонда,

с доларите грешни,

спуснати от Еврофонда,

за асфалт до Кресна.

По шосето да минава

кметът, за минути,

на общински шеф да дава

сухо, с мерки крути

и с агитки – кьор-фишеци,

пак да управлява

старият дон Цеци.

Знаме дай ми на два ката

и портрет на Вуте,

с гвоздеите и теслата

да ги чукна тука,

че от покрива, високо,

селото да види

кандидата наш на попа!

Изборите идат.

_______________________________________

Поп вертикална къса греда от дървена покривна   конструкция

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Изборите идат ! Браво за творбата !
  • Чудесна творба, Иване -искрена, силна, актуална!
    Поздрав за гражданската ти позиция!
    Желая ти хубав летен ден!
Random works
: ??:??