Раздухвани светят огньовете
На прахосани палещи страсти
С непрегърнати блясъци молят
За рисувани в бяло контрасти...
За разтуха в промени затворени
Зъзнат в зимните спорове
Неразумно и гневно оборени
Огньове..., с възраст разголена...
Преотстъпени с гаснещи думи
Заслепени в мастилени фокуси
По принуда ме изгарят до дъно
Огньове..., с упоритa жестокост...
© Пламен Христов All rights reserved.