Aug 25, 2009, 7:46 PM

Изгорелите възторзи умират 

  Poetry
871 0 19

Последен сноп светлина се изсипа

по слепите стени на вечерта.

Осъдена, печална и превита

бе сянката, размита от дъжда.

А стъпките ù глухо избледняха

в изплакан миг, пропукал вечността.

Дъждът валя. Огньове прегоряха.

Не се обърна. И не ме видя.

Изгорелите възторзи умират.

Прострелян бе светът. И замълча.

Безмълвие в недрата му извира.

И тишината потъна... в тишина.

© Виолета Зашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??