Jul 19, 2006, 10:35 AM  

"Изгори - за да светиш" 

  Poetry
3243 0 7

                               На Пеньо Пенев

“Изгори за да светиш”

със буйния пламък,

на душата – 

събрала ветровете в сърцето!


Изгори –

за да станат гърдите ти

камък,

за да вземеш светлика на изгрева

в шепи!


Изгори –

за да срещнеш пречистен

зората!


Изгори –

за да светиш в нощта!


Изгори –

за да грее духът ти

сърцата,

проектиран

в бетонна стена!


Изгори –

за да можеш да гледаш

простора,

за да можеш да кажеш

на бъдните дни,

своето тихо:

“Добро утро хора !”

   

- Добро утро!


Но, какви сме ?


Уви...

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??