May 16, 2014, 11:57 AM

Изгубена... 

  Poetry » Phylosophy
348 0 1

 

Чувствувам се призрачно размита

като пейзажите на Пол Сезан.

Една сълза търси Вселената

в колибите на африканското Хадзапи,

прескача праговете

и скача от водопадите

на Нигер, Конго и Сенегал,

на Замбези и Линпопо...

Минава през пазара на магьосниците в Ломе,

блести върху  пилишкия амулет

 на шамана на джу-джу магията,

изпарява се и завалява  дъжд.

Толкова съм сложна,

че и Бог е вдигнал ръце

и не ме разбира.

Трудна съм като съжителство

между Гоген и Винсент ван Гог.

Една сълза търси Вселената

в лозята на Южна Франция.

В Прованса с олеандри,

маслини и лавандула...

С аромата на розмарин

и вкуса на тапенада.

Една сълза търси Вселената

в скалистия залив на Средиземно море,

но се разтваря в него.

Разразява  се мощно  цунами

и отнася излишните ми дрехи.

Потапям  се в него

и нахлувам стихийно в себе си...

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Потапям се в него
    и нахлувам стихийно в себе си..."

    Поздрав, Диана! Въпреки стихията навлизаш в себе си...
Random works
: ??:??