Dec 23, 2023, 7:25 AM

Изкуствен Свят (Или как ни се отрази глобалното затъпяване) 

  Poetry » Humour
400 0 1

В изкуствен свят живеем, във тези наши дни,

Изкуствено напредва, но с истински лъжи:

Изкуствени напитки, изкуствени храни,

Изкуствени целувки, изкуствени гърди,

Изкуствени пандемии, изкуствени войни!

Изкуствени приятелства, пропаднали мечти,

Изкуствени амбиции, изкуствени пари,

Фалшиви са усмивките, в изгубени души...

Изкуствени правителства, от сглобки най-добри!

Съдебната реформа, тепърва предстои....

Зелената енергия,  Европа ще спаси!

Отскоро вече има изкуствен трети пол...  Уви!

(Кокошки кукуригат, яйцата – от петли! Дали?)

Изкуствена история, неверни новини....

И в болница постъпваш, но трябват ти пари!

По Здравна каса хващаш.... големи макари!

В училищата скоро, нахлува интернет!

За прост манталитет – изкуствен интелект!

С платен електорат – изкуствен депутат!

С откраднати пари – голям просперитет...

Властта оправя всичко, Ви казвам под секрет!

И в парламента влизаш... Честит имунитет!

Животът не е вечен, за всеки има ред!!!

А аз Ви пожелавам: И здраве, и късмет!

 

© Лъчезар Геловски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??