Dec 12, 2018, 8:27 AM

Изместване 

  Poetry
603 1 3

Перспективата се разкривява... 

Хоризонта ти измества.

Какво ти взима... и ти дава? 

В делник, празник ли ще честваш?

 

С опиващ вкус на старо вино. 

С побутване да се събудиш, 

утринно- неповторимо, 

намираш се и пак се губиш. 

 

Криволичат върволици 

от жадни хора, притъмнели.

Отлитащо си ято птици... 

Небивалици - помъдрели?

 

Застинал повей на сърцето, 

мечтан момент  дъга извива 

към таен бряг расте, където 

грехът с вълните си измива. 

 

Подклажда жажда за промяна.

Безвкусностите - посолява, 

щурм за обич пропиляна 

в сетен шанс любов ни дава! 

 

© Мария Божкова All rights reserved.

МаЖор 

26.08.2018год.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??