Dec 21, 2007, 6:47 AM

Измислици 

  Poetry
516 0 2
И пак затварят се едва проглеждащи очи,
и пак- отдават се на тъмнината.
И сила, и желание, и вяра, тлеят и изстиват
без животворните лъчи, без допира със красотата.

Отново студ скова искрата,
запалена, за да прерастне в пламък,
и пак измислени стени ще преградят душата,
ще я затворят във въображаемия замък...

Няма тишина без огън, който да я чуе,
няма топлина от спомен за изгубена надежда,
има самота, оковала своите вериги тежки,
там, в стаята без изход, в мислите измислени, и пак - човешки.

© Любомир Тихомиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красив стих!
    Поздрав!
  • Измислиците са временни, всичко си идва на мястото за хубаво или лошо, но идва.
Random works
: ??:??