Jan 23, 2016, 6:19 PM

Изневяра 

  Poetry » Other
317 0 2

На меден месец радост се изниза

и бракът по британски е, от лед -

съпругата внимание харизва

веднъж на чет'ри дни, дори на пет.

 

Но случи се от пътя със настилка

да свърнеш на страстта в потаен лес.

В устата сладост, в паметта - горчилка

те люшкат между минало и днес.

 

Над мислите за феята приведен,

еуфория през разум прецедил,

повтаряш си : “За нея съм пореден,

а тя за мен ще бъде спомен мил.”

 

И тръгваш си - прегърбена шушулка -

към възрастта на сивите мъгли.

На брака си - разстроена цигулка -

тегли лъка ! Хомота си тегли !

 

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ееее горките британци...те ги обиждайте
  • Опитвам се да забравям за хомота, но той е тук. И има хора като теб, да го изпеят в хубав, стойностен стих!
Random works
: ??:??