Jun 7, 2017, 1:25 PM

Изповед 

  Poetry » Other
825 4 10

Понякога се случва, осени ли ме стих,
ведно с текста мелодия да дочувам,
прихвана ли мотива, с мóлива си тих,
рими кротки почвам да рисувам.

Думи в рими, рими в стих,
спонтанни строфи трупат се безкрайни,
мелодия с ноти дори написал бих,
ако те не бяха ми инкогнита от тайни.

Случи се така, че стихове четях,
само по принуда или задължение,
откакто ги прописах, осъзнах -
четенето им може да е вдъхновение.

Чета или пиша без да вдигам шум,
вглъбя ли се - светът се "изпарява",
хрумне ли ми нещо хубаво наум,
дигитализирам, за да не забравя.

© Алекс All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??