Feb 15, 2012, 10:48 PM

Изповед на един шаран 

  Poetry » Other
479 0 4

Любов! – ти казваш между друго

във своя стил непредвидим,

а аз немея във почуда –

туй примка ли е или дим?

 

Любов! – замяташ с малка мрена

на въдицата, от брега

и ме поставяш пред дилема:

аквариум или река?

 

Любов! – на черквата ни речна

в олтаря кръстя се... Амин!

И виждам как протягаш вече

ръцете си към вира син.

 

Любов! – опъваш тънка корда

и плувката ти, виж, трепти.

Стръвта налапал, небосвода

аз виждам в твоите очи.

 

Любов! – от кукичката рана.

Целуваш ме, а аз не знам,

с брашно и олио в тигана

кога ще сториш ме курбан.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??