May 24, 2020, 10:34 PM

Изправени срещу страховете си 

  Poetry » Civilian
749 1 2

 

Покрай нас шета вирус коварен.

Обществото е парализирано.

Емоциите спихват трайно.

Ограничаваме се организирано.

 

Опустяват училища, детски градини...

Хората объркват световете си...

Всички свиват душите си... милите...

изправени срещу страховете си.

 

А чувствата са дръзко скрити,

бушуват с непредсказуема страст...

Почиваме от непокорство... безразличие,

а вселенската любов е на власт.

 

И не мислим да се предаваме.

Объркан е странно духът ни...

Но несломен е, буден... прероден,

търси нови посоки... Трудно е.

 

Изправени срещу страховете си,

преболели житейските истини,

ние ще пребъдем във времето,

по-мъдри, здрави, щастливи. Амин!

 

                        © Павлина Петрова 

© Павлина Петрова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1054 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??