Бях малък, играех навън -
на селската уличка тиха.
Стъпките ми шепнеха със звън :
"Ела, животът те вика!"
Растях и хора разни срещах
в дивно хубавата ми страна.
Вървях и винаги усещах -
майчината обич е една!
Сега по всички пътища се търся -
със сродните души да се сгодя,
с прах от космоса да се пречистя
и отново същият да се родя...
© Айдън Софуев All rights reserved.