Nov 22, 2022, 9:08 PM

Изтляла зора 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, East forms
341 1 0

дъга –
отражението на изгрева
в ледена висулка
колко са цветовете
на зимата?!


***
Одеяния…
Измивам
една по една
всичките си кожи.
Една по една
ги събличам,
една по една
свличам –
аромат на трева,
полепнала жажда,
кристализирала синева
и спомени
от сол и вода,
опарване от коприва,
жасминови нощи,
залепнали по пръстите
капки смола,
пръски роса…
Свличам
се бавно,
беля се
от всичко преживяно,
все повече
изтънявам,
все повече
изсветлявам,
вяло
потичам
към
извора,
тичам –
босонога
бързолетна,
в изнемога,
безпроменна…
И съм толкова бистра,
прозрачна
и ничия,
толкова никоя –
като отмита от дъжда тичинка,
като мокро крило на пчела,
като капка, попила в праха –
потъвам
в извора…
Изтляла зора.


***
Утрото мие
нозе в пламъка, който
извира от теб.
Няма утеха капе
по бузите ми. Сух дъжд.

© Габриела Цанева All rights reserved.

Произведението е включено в:
  528 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??