Feb 25, 2008, 1:14 AM

Изтръпнало многопръстие 

  Poetry » Phylosophy
669 0 12

Почувствах те с върха на пръстите,
сирена съм - безумна - по пътя ти,
заяждаща ключалка на мислите,
фалшиви ноти с мрачни откъслеци...
Почувствах те с дъха на музиката,
дъга пъстроцветна, взета назаем,
в небе оставаща, с мастилен цвят,
отнасяща неподвижно пътуване...
Почувствах те с лика на мое мечтание
от рождение на болки взело ридания,
пак зачакало там да се срещнем
и пак да пуснем корени тук, прежни...
Почувствах те отново с пръстите си,
теб, свобода, и затихнала се кръстя,
пазителка си в зачатие, небесна,
на Ада и Рая печатите понесла...

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??